Hello, Welcome zahájí Letní filmovou školu

Hello, Welcome je název už třetího celovečerního snímku třicetiletého režiséra Šimona Holého. Po filmech Zrcadla ve tmě  a A pak přišla láska… uvede Holý do kin film tentokrát natočený během karlovarského festivalu v červenci roku 2023. Snímek, ve kterém se v hlavních rolích představí herečky Eliška Soukupová, Alena Doláková a Sára Venclovská, slibuje humor i nahlédnutí za oponu českého filmového průmyslu. Festivalovou premiéru si Hello, Welcome odbude jako zahajovací film Letní filmové školy v Uherském Hradišti 27. července 2024, v kinech se potom objeví od 8. 8. 2024. 

Hello, Welcome je komediální film o hledání lásky k sobě, herecké profesi, i filmovému průmyslu, který mnohdy nedává smysl ani lidem „uvnitř“. Popisuje autenticitu jako cíl, jenž nikdy nejde splnit. Tento film uzavírá pomyslnou trilogii snímků, ve kterých se Holý věnoval ženám na pokraji změn, a zároveň ukončuje éru jeho nízkorozpočtových projektů. „Přišlo mi smysluplné třetí část dostat do prostředí, ze kterého vlastně předchozí dva filmy vznikly. Tři mně nejbližší herečky a karlovarský festival tak museli být součástí. Jsem rád, že se to povedlo,” říká režisér a producent. Zajímavostí je, že některé situace ve filmu vycházejí z jeho osobních zážitků na festivalu, jakkoli upozorňuje na to, že žádná z hereček nehraje sebe samu. 

Film nabídne v neobvyklých hereckých rolích i mnohé české režiséry (Tomáš Pavlíček, Tereza Vejvodová, Tomasz Wiński) a samozřejmě se zde objeví i zavedení herci jako Jana Plodková, Václav Vašák či Gabriela Heclová. Štáb se stejně jako u předchozích snímků skládal především z ženských filmařek. Za kameru se tak znovu postavila Jana Hojdová, o zvuk se postarala Hana Kašpárek Vyšínská a snímek sestříhala Sabina Mladenová společně s Holým. Film produkuje kromě Holého také Jan Syruček.

Více informací o tom, kdy a kde máte šanci film vidět, najdete na webu Hello, Welcome v kinech.


První řada

cs/en